Naast onze gangbare rouwwagens in de kleuren zwart en antraciet, hebben we nu ook een kleurrijke rouwwagen voorzien van flora en fauna, geïnspireerd door de oude meesters en mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum.

Samenhang van leven en dood
Over alle gebruikte afbeeldingen is nagedacht. De spanning tussen de vogels en de poezen symboliseren de samenhang van leven en de dood. In het midden van de wagen prijkt de zwaan. Een krachtig totemdier dat staat voor gratie, zuiverheid, transformatie, kracht, liefde en trouw.
De afbeelding op de motorkap is een knipoog naar de auto-bloemenslinger en voorzien van een prachtige kraag, die als een wolk aardse bloemen de hemel in stuurt. De kraag biedt zowel bescherming als waardigheid.
Omdat humor de sleutel is tot relativering en ik de tijd wil overbruggen van eeuwen terug tot het heden, zijn er twee tweetvogeltjes aan het geheel toegevoegd. Een detail: de veranderde vliegrichting van één van beiden, waardoor er contact ont staat tussen die twee. En dat is waar het allemaal om draait; in contact komen en blijven met jezelf en elkaar over de dood heen.

www.monicazeegers.nl/bijzonder-rouwvervoer